21 Mayıs 2010 Cuma

İki ağabey ile büyümüş bir kızın içler acısı dramı

Dram sözcüğü içinde yeterince hüzün barındırıyor zaten ama yetmediyse iki ağabeyin altını çizeyim. Ben gerçi klasik -burada ağabey yerine artık abi demek istiyorum- abi-kız kardeş ilişkisinden çok uzak büyüdüm. Bu akşam ablası olan ve Şeker Kız Candy seyreden, çok seven, sporla hatta futbolla ilgilenmeyen, alışveriş yapmayı çok seven, sevgilisiyle sürekli alışverişe çıkan, her kıyafeti deneyen bir erkek beni çok garipsediğini söyleyince iki abim vardı dedim. Anlamadı.

Büyük olanı benden on iki yaş büyük. İkinci bir baba gibi. Küçükken ona hayrandım. Söylediği her şeyi yapardım. Yok yapmazdım. Abilerim gibi akşam eve geç gelirim ben de diyerek ortadan kaybolup komşu kızında legolarla oynadığımda çok kızıp yasak koymuştu. Dinlemedim.
Okumaya başlayınca gönderdiği iki kutu dolusu kitabı o gelene kadar bitirdim yalnız. Her sözünü değilse de buna benzerlerini hep dinledim. Neyi okuyacağımı belirlemesine bile izin verdim ilkokul bitene kadar. Bana karıştığı tek konu da budur zaten.

Bana verdiği tek bir nasihat vardır: "Seyyarat, erkekler kazmadır. Hepsi. Az kazma olanını bulmaya çalış aşık olacaksan." Onu da yapmadım zaten.

Küçük olanı benden dokuz yaş büyük. Karateci idi bir zamanlar diğeri gibi. Sürekli kavga ettiğimiz için ben de karateye başlamalıydım. Çok da iyiydim, abim babama gidip "Seyyarat orada dayak yiyor ama sana söyleyemiyor" diyene kadar. Onun kadar iyi olmasam da iyi olmalıydım. Mesela mahalledeki çocuklarla kavga edecek kadar, onları dövecek kadar iyi olmalıydım ki üzerime oynadığı bahisleri kazanabilsin. Bu horoz dövüşü düzeneğini öğrenince paranın yarısını aldım. Merak etmeyin. Sonra birkaç iş daha yaptık. Bıraktık.

Bana verdiği tek nasihat vardır: "Seyyarat, çok muz yeme. Şimdi biliyorum orada ucuz diye en çok onu yersin ama kilo aldırır bak. Spordan sonra hiç yeme." Onu dinledim ama.

Şimdi en büyük korkuları "kız halaya benzer" şeklindeki öngörünün gerçekleşmesi ve kızlarının bana benzemesi. O değil de "oğlan dayıya çeker" ise ne olacak?

12 yorum:

lijepa djevojkaa dedi ki...

Güzel bir yazı keyifle okudum.

seyyarat dedi ki...

Tesekkur ederim.

rey dedi ki...

haha cok seker. kesinlike 2 abiyle buyume sendromu diye birsey var, ona katiliyorum. yasit kizlar farkli dunyada takilirken, sen tamamiyle ayri takiliyorsun. ergenlik mergenlik donemlerinde artik erkek olmadigini idrak ediyorsun, ama yeterince de kiz da olamiyorsun. caba gerekiyor :)

Aylin Balboa dedi ki...

Benim de iki abi var. Biri motosiklet yarışçısıydı şimdi komada. Diğeri de madde bağımlısıydı şimdi alkolik. Böyle çılgın bi hayatımız var. Niye böyle kendimi anlattım gece vakti bilmiyorum ama bir sürü boku püsürünü bir yana bırakırsak, ağbi, dünyadaki en güzel bi şeylerdendir.

seyyarat dedi ki...

Reyyan bir grup kuralım bence.

Entel iyi güzel de her zaman değil yahu. Mesela aşık olduklarında, hadi o neyse bir de evlendiklerinde çok kötü. En kötüsü o belki. Para verirlerse olur da güzel. En güzeli kesin.

Shere Khan dedi ki...

ne yani simdi aysun 10 sene sonra böyle bir yazı mı yazacak?

seyyarat dedi ki...

Abilerinden bahsedeceği kesin de yazı mı yazar arkadaşlarına mı anlatır bilemem. Nasıl anlatılmak istiyorsanız öyle davranın ben uyarayım.

Ayrıca niye korktun böyle bir yazı mı yazacak diye?

Ebru dedi ki...

Her zaman abim olsun istemişimdir.

Shere Khan dedi ki...

hayır canım niye korkayım. yazsın tabi, yazıyor zaten şimdiden. bazen arkadaşlarının feys yorumlarında filan görüyorum. bana benzetiyorlar, o da abim kraldır falan diyor.

seyyarat dedi ki...

Ebru tek çocuk isen bu da güzel olabilir.

Bana abine benziyorsun dediklerinde hangisine diye panikle sorardım. E önemli. :)

Ebru dedi ki...

Alemsin panikle sorardın demek:))

Yok tek çocuk değilim 4 kardeşiz ve ben en büyüğüm:(

Adsız dedi ki...

iki abiyi duyunca insan bi ürküyor.