15 Şubat 2010 Pazartesi

Şubat'tan Kasım'a kadar rahatım sanırım

Gözümüze gözümüze sokmasaydınız olmazdı sanki. Christmas bir dün iki. Yılda iki kez bu işkenceyi bana yapmasınlar rica ediyorum.

Sabah spor salonuna gittim. İkiye ayrılıyordu spor yapmaya gelenler: Akşama hazır olmalıyımcılar ve yapacak bir şey yok nasılsa iyice yorayım kendimi burada da erkenden uyuyayımcılar. 
Spor salonu girişinde ve çıkışında kalpli paketlerde çikolatalar ikram ediliyor, Sevgililer Günü kutlanıyordu. Balonlar ise bambaşka bir sinir bozma etkisine sahipti. Spor salonundaki hocalar da aynı kutlamalarla geçirdiler bir kısmını dersin. 

Otobüsle eve doğru giderken binenlerin de neredeyse hepsi evlerine gidiyor gibiydi. Şoför dahil herkesin yüzündeki o "Allah kahretsin" ifadesi vardı. Kimse baksam ya ağlamaklıydı ya sövdü sövecek gibi. Kendimi zor attım dışarı. Eve gidip tekrar dışarı çıkınca bu kez şehir merkezine doğru giden bir trendeydim. Çoğunluk sevgilisiyle el ele yahut ellerinde sevgiliye verilmek üzere marketten alınmış zevksiz Amerikan paketine bürünmüş çiçeklerle kalpli kutularla idi. Geri kalanın yüzüne baktım üşenmeden tek tek. Ellerinde çiçek olanlara ayrı ellerinde el olanlara ayrı nefretle bakıyorlardı. Onlara çok üzüldüm.

Sonra biz dört arkadaş gidip hamburger yedik, köfte yedik. İsrailli amcaların yerine gittik ki etrafta romantik tipler olmasın. Eve giderken de yürüdük o havada ki yine böyle insanlarla karşılaşmayalım. Tamam otobüs gelse bu karşılaşmayı göze alabilirdik, çok soğuktu.

Şimdi o kalpli berbat paketlerde olması gerekenin beş katı fiyatta satılan çikolataların fiyatları inse de almam. Tek bildiğim bu. Christmas paketlileri de almamıştım.

4 yorum:

Eleştirel Günlük dedi ki...

:-)

seyyarat dedi ki...

Gülme EG gülme. Bu "özel" günler çok sıkıcı.

Duyguşka dedi ki...

"zevksiz Amerikan paketine bürünmüş çiçeklerle kalpli kutular" herhalde bu olayın insanı en daraltan tarafı gerçekten :)

seyyarat dedi ki...

Naylonla sarılmış çiçek buketleri de diyebiliriz :) Bizde sokakta bile daha güzel yapıyorlar bence.