18 Aralık 2009 Cuma

Bir Narçiçeği Açmıştı Sanki

"Senin ellerin hep bu kadar soğuk mudur?" diye çocuksu bir merakla sormuş ve dingin bir ifadeyle gelen "Hayır, sadece üşüdüğümde" cevabıyla aradığını bulmuş, susmuştu. Elleri sadece üşüdüğünde soğuk olan birinden hiçbir kötülük gelmezdi. Üşüdüğünde soğuk olan birinden belki ama elleri soğuk olan ve sadece üşüdüğünde soğuk olan birinden zarar gelmezdi. Annesi çocukluğunun güzel zamanlarından birinde bahçede kardan adama havuçtan bir burun hediye ederken söylemişti bunu.
Yıllarca nerede kışsa, neresi soğuksa dolaştı durdu elleri sadece soğukta üşüyen birini bulmak için. O kadar emindi ki bulacağından bu cevabı alınca tek yaptığı diğer elini de avuçlarının arasına almak oldu.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bunun öncesi varmı? devamı olacakmı?

hafif abi dedi ki...

Çok beğendim. Ne güzel yazmışsınız.

seyyarat dedi ki...

Renovatio öncesi de yok sonrası da.

Hafif abi çooook teşekkür ederim :)

Ebru dedi ki...

Çok hoş bir yazı. Aklıma bilmem ankarayı bilir ve sever misin abdi ipekçi parkındaki elleri getirdi yazın. Çok otururdum altında yalnız hissettiğimde. soüuk=yalnızlık gibi değilse de bir an bu hisler kaldı bende:)

seyyarat dedi ki...

Ankara'yı çok bilmem aile ziyaretlerinde ne kadar öğrenilirse... O sebeple sanırım aramızda bir bağ oluşmadı hiç. Soğuk eşit olmasa da yalnızlıkla çok ilişkili aslında.