2 Kasım 2009 Pazartesi

Benim için Halloween

Benim için Halloween ne bir yaz bitti amanın diye kutlanan Pagan bayramıydı ne azizler adına eda ettiğimiz bir gece ne de cadıları yakmışlar amanın dediğimiz bir gece. Kostümümüzü  giyelim partiye gidelim dediğim bir gece hiç değildi.
Poğaça, tatlı yapıp geç uyunan bir gecenin sabahında erkenden kalkıp ayılamamakla başladı Halloween. Yola çıkıldığında herkesin gözlerinin şişmiş olduğunu görünce oh dendi. Bir göl kenarına piknik yapmak üzere gidildi. Şiddetli rüzgardan sekiz kişinin içinde yine o kozalak ağaçtan benim alnımın ortasına hızla düştü. Bir süre meşe palamutlarını birbirimize atmak suretiyle eğlendikten sonra kendimize başka şahane bir yer bulduk piknik yapmak için. Bir Tayvanlı ve 9 Türk'ün olduğu grupta tabi ki sofra hazırlanırken biz bağyanlar olarak masa hazırladık beyler oturdu, neyse ki toplarken itirazsız iş yaptılar. Sonbaharın, ağaçların, gölün, rüzgarın tadı çıkarıldı.
Günün anlam ve önemine dair kısmında ise Salem vardı sadece. Sadece dediğim hani şu Salem Witch Trials ile adına sıkça rastlayabileceğiniz yer. Erken bir vakitte gitsek daha çok ne olmuş ne bitmiş oralarda görebilir bir iki müzeye gidebilirdik ama sadece çılgın kostümlü insanları seyrettik. Sonra havaalanı yakınında okyanus kenarında inişe geçen uçakları seyredip hangi havayolu şirketi olduğunu tahmin ettik. Hiç tutturamadım. Bütün akşam sadece seyirci idim.
Tekrar düşününce benim için Halloween piknik demek, alnımı yaralayan kozalak demek, rüzgarda uçuşan yaprak demek, gülebilmek demek, hala şaşırabildiğime sevinmek demek, arkadaşlarımın varlığıyla mutlu olmak demek, hiç yapmam dediğim şeyleri yapmam demek, en azından son sekiz yıldır yapmam dediğim şeyleri.
Halloween demek bundan sonra her yıl bu vakit arkadaşlarımı daha çok özleyeceğim demek.

1 yorum:

Muhammet dedi ki...

Benim için hallowen tek farlı arabayla yolculuk yapmak demek, yanlış şeritten gidip karşıdaki arabaya sövmek demek,virgin america hava yollarını victoria secret markasıyla karıştırmak demek,rüzgarda kabarmış saçları kamufile etmek için elvis maskesi almak demek, yüzüklerin efendisi peleriniyle ikindi namazı, obama maskesiyle sigara demek.