19 Ekim 2009 Pazartesi

Otobüs

Bekliyorum. Her sabah otobüs bekliyorum. Onunla başka bir otobüse yetişip okula gidebilmek için bekliyorum. Bazen iki durak arasında iken otobüsü görüp sonraki durağa koşuyorum. Eğer bana ışıkların hepsi yeşilse nefes nefese de olsa yetişiyorum. Yok değilse uzun uzun otobüs bekliyorum. Bir sonraki otobüsü kaçırırsam dersi de kaçıracağım için düşünüyorum başka bir otobüse binmeyi sonra bütün paramı taksiye vermeyi göze alabiliyor muyum diye. Bunu her zaman yapamıyorum. Hele ki yorgun, uykusuz, mutsuzsam.
Bekliyorum. Hatta bazen otobüs gelene kadar bekliyorum. Otobüs geliyor ve ben artık çok geç diyerek eve geri dönüyorum. Durakta öylece durup otobüse bakıp binmiyorum. 
Bekliyorum. Bazen birinin bir şey söylemesini bekliyorum. O sözü söylerse gideceğim/iz başka yerler var diye bekliyorum. Bazen o sözler gelecekmiş birazdan hissine kapılıp kalkıyorum, hazırlanıyorum. Ben iki durak arasında sözler iki dudak arasında öylece kalıyoruz. Beni beklemiyor sonra o sözcükler, bir başkası için söyleniyor.
Bekliyorum. Gideceğim yere yetişmem gerek. Hemen gelsin istiyorum. Hemen seslensin. Bekliyorum ve gözüm saatte bir sonraki aşamaya yetişebilecek miyim kontrol ediyorum. Çok az kalmış. Artık otobüs gelse de eve dönebileceğim bir durumdayım. 

2 yorum:

Tolga dedi ki...

Cok gec diyip eve gitmenin de guzelligi vardir ama. Girer girmez elindeki cantayi ve eger ev sicaksa uzerindeki herseyi derhal etrafa firlatirsin. Sonra kanepeye birakirsin kendini. Oh, mis gibi.

Otobusle eve geri donerken "haberin yok, oelueyorum" sarkisini son sesle ipod'da dinlemek lazim tabe bi de ..Guzel bir uykuya onhazirlik icin :p

seyyarat dedi ki...

Şu anda hiç beklemediğim bir literal okuma yaptığın için şaşırmış durumdayım. :)
İyi bir uyku için bir şey dinlememe hiç gerek yok, narkoleptiğim. Ama ruh halim için iyi o şarkı.