16 Ağustos 2012 Perşembe

Taciz Edildim ve Mahallenin Bacısı Oldum

İlk kez olmadı tabii, maalesef, ama ilk kez tepki verdiğimde müdahale edecek birileri vardı.

Bu gece eve dönerken trenden inip alt geçitten geçerken oldu. Bir anda bütün kibarlığımı, mesafemi bir kenara bıraktım ve adama bağırıp üstüne yürüdüm. Kaçtı. İstasyondaki güvenlik görevlileri geri getirdi. Ben bağırmaya devam ettiğim için ve adam istasyondan kaçıp güvenlik görevlilerince mahallede kovalandığı için bir sürü insan toplandı. Adamı tanıyanlar da var. Önce onlar dövdü. Arada kavgaya dönüşen bu dövmeler polis gelene kadar devam etti. Bir anda sekiz polisi ve kolum kadar silahları görünce gülesim geldi. Neden bilmiyorum, sadece çok gerilmiştim ve bana "güzel kardeşim, bak" deyip duran tacizci polislere yalvarırken ve tekrar kaçmaya çalışırken çok zor tuttum kendimi. Polis oradayken de adamın üstüne atlayıp dövmeye çalışanlar vardı.
-Bacımıza nasıl yaparlar bunu! Mahallemizin kızına nasıl yapar bunu pislik!
Ne zaman bacıları oldum, bilmiyorum. Hiçbirini tanımıyorum.

Karakola gittim ve arkamdan babamla kuzenim geldi. Altı farklı polis gelip nüfus cüzdanımı istedi. Bir o kadarı gelip ne olduğunu sordu. Sigaradan rahatsız oldum ve bundan hoşlandılar. Galiba bu iyi bir kız olduğumu kanıtlayan bir şeydi. Öyle hissettim. 
Tacizci polisten de biraz dayak yedi sanırım. Kapı açıldığında suratını görünce ve adama bağırdıklarını duyunca öyle düşündüm, ama istasyonda yediği dayakların izi olabilir.

İfademi vermek üzere odaya alındım ve olayı anlattım. Sonra polis kendi ifadeleri ile kayda geçirdi ve arada dönüp bana sordu:
-Bacımsın ama, popo nasıl denir resmi olarak?
Başka bir şey söylemek istedim, ama sigaradan rahatsız olduğum için -kapalı alanda- içtikleri sigaraları söndürmelerine sebep olan bir kız olduğum için "kalça" dedim. 

"Polis merkezine geldim, olayda herhangi bir yaralanmam olmadı, doktor raporu almak istemiyorum, beni elle taciz eden M.Ö. isimli şahıs hakkında davacı ve şikayetçiyim, uzlaşmak istemem, diyeceklerim bunlardır. Dedi."

Olaydan bir saat kırkbeş dakika sonra eve geldiğimde istasyondaki adam gibi kızdı babam da bana. Bu saatte dışarıda olursam böyle olurdu tabii. Erkek gibi sokaklardaydım gece vakti. Ne olacaktı. 
Ve annem dertli. Gecenin birinde eve geldiğimi artık bütün mahalle biliyor. Ve şey, nasıl dese, taciz edildiğimi. 
Ben onların bacısıyım artık, dert değil.

5 yorum:

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Eğer kızmazsan güldüm olanlara :))
Bacımızsın kızma.

A-H dedi ki...

gecmis olsun :(
bu arada cok sasirdim nasil olup da adamin yakalanip birde karakola goturuldugune! bizde hep boyle suclar cezasiz kalir ya hani o sebepten.

Ebru dedi ki...

Geçmiş olsun benzer bir şeyi yaşamıştım. Başına gelen şeyden yine senin sorumlu tutulman vahim tabi ama ne yazık ki başta aileler öyle görüyor.
Bacım.

seyyarat dedi ki...

Mahallelinin babam geçerken "Bunun kızına tecavüz edilmiş." demesi de artık son nokta oldu. Bir şeylere karşı çıkmaya çalışmak için enerjim kalmadı sanırım.

Sevcan Ozturk dedi ki...

cok iyi yapmissin tepki gostermekle. cok taktir ettim. cogu kadin tepki gostermedigi icin cesaret buluyorlar. ama "bunun kizina tecavuz edilmis" kismina guldum, kusura bakma. insanlar olayi ne kadar trajik hale getirirlerse o kadar heyecanlaniyorlar kendi dunyalari dahilinde. baska isleri yok ondan yani. kizma.