3 Haziran 2010 Perşembe

İçimde kaldıkça büyüyor bunlar

Burada bahsi geçen arkadaşın benzerlerini hepimiz tanıyoruzdur yahut biz öyleyizdir belki. Bu kötü. Ayrıntı versem tanıdık gelecek biliyorum hepimize:


Çok iyi bir liseyi bitirmiş, en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şimdi yine dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde. Çok yetenekli; çalıyor, söylüyor. Ne kadar liberal olduğunu anlatır ara ara. Bunun yanı sıra bir o kadar da sorumluluk sahibir. Gittiği okullar kadar bundan da bahseder, örnekler verir.


Mesela Irak'ta olanları onaylamıyormuş tabii, Amerika hatalıymış, Amerika kötüymüş; ama Saddam varmış, Amerika olmasaymış Irak'ın hali daha kötü olabilirmiş.

Afganistan'a girmemeliymiş Amerika, Amerika kötüymüş, Amerika zalimmiş; ama Taliban varmış, Afganistanlı kadınlara da yazıkmış. Bıraksalarmış, devam etseymiş daha mı iyi olurmuş?


İsrail kan döküyormuş evet; ama Filistin de terörist olabilirmiş. Taşla, sopayla karşı koymak da nesiymiş? 


Kürtleri anlıyormuş tamam da, devlet onlara diğerlerinden daha çok imkan sunuyormuş. Ne imiş ki bu çığırtkanlık? Ermeniler de bir yalanın peşinde hainlikten başka bir şey yapmıyorlarmış.


Türkiye'de de öyle imiş durum. Özgürlükten yanaymış. Herkes tabii ki istediği gibi giyinmeliymiş. Yalnız bazılarının istediği çok iyi/doğru değilmiş. Birinin onlara anlatması lazımmış. Hem üniversitede izin verseler sonra kim bilir nerelere gidermiş bunun ucu. 

Düşüncelerini anlattığı için ona kızmıyormuşum değil mi? Çünkü benim farklı olduğumu düşünüyormuş. Yani açık fikirliymişim, onun bu düşüncelerine katılacak kadar açık fikirli olmalıymışım hatta. 


Bunlardan anlayabileceğiniz üzere ona düşüncelerimi söylediğimde hiç de mutlu olmadı. Çünkü düşüncelerini söylemeye bir tek onun ve onun gibi düşünenlerin hakkı vardı. Bunlardan birini ve ya birkaçını söyleyenler vardır mutlaka sağınızda solunuzda. Varsa, onlara iyi bakın. Siz söylüyorsanız, aynaya bir daha bakın. Lütfen.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Beklentiyi dusur Seyyarat. Beklentiyi dusurursen icinde kalmazlar fazla, kalsa da fazla buyumezler.

seyyarat dedi ki...

Beklentim minimum seviyede zaten EG. İnsan olmanın gereklerini külliyen beklemiyorum. Şu aşamada tutarlılık yeter.

Adsız dedi ki...

kalmasın içinde zaten. söyle yüzlerine. bunu hak ediyorlar.

Ebru dedi ki...

Tam dediğin gibilerle çevriliyiz burada.
tatlısu balıkları...

Manuel Francisco dos Santos dedi ki...

Çok güzel yazmışsın, bir çoğumuzun duygularına tercüman olmuşsun. Her yer kaynıyor bunlarla. "Ama" sız cğmle kuran, kafasını taşıyacak omuzları olmayan ne çok insan varmış. Zaten o omuzun üstünde taşıyacak kafa nerdeee?