14 Nisan 2010 Çarşamba

Sağlam kafamı koyacak yer bulamıyorum

Tombalak bir insan olmamdan ziyade boyun ve omuz ağrılarımın sağladığı motivasyonla spor salonuna gidiyorum.
Kadınlar için bir spor salonu olması hasebiyle çok rahat, bazen çok çok rahat bir sürü kadının arasında kalıp soyunma odasında başım önümde geziyorum. Kimse yanlış anlamasın, aman bakıyorum sanılmasın diye. Bu durumun "vücuduna geüvenmek" dedikleri şeyle hiç ilgisi yok sizi temin ederim.

Bunu atlatıp alt kata iniyorum. Bütün gün havuç ve kereviz sapı ile beslenip bolca kafein alan kadınlar deli gibi koşuyorlar. Benim yirmi saniye kadar dayanabildiğim hızda aralıksız yarım saat koşuyorlar. Aralarında altmışın üzerinde olanlar var. Bazıları konuşmayı çok seviyor malesef özellikle de soyunma odasında. Sağlıklı olmalıyım, kendime bakmak zorundayım diyorlar. Üzülüyorum. Kendilerine, vücutlarına bu denli dikkat etmelerini sadece bakacak kimseleri olmamasıyla açıklamaları kalbimi acıtıyor. Gözlerindeki o hüzünle herkesin kendine ait bir hayatı olduğunu, çocuklarının onlara bakmak zorunda olmadığını söylüyor ve havlularını omuzlarına atıp devam ediyorlar.

Ben ise kendimi yormamaya dikkat ediyorum spor salonunda. Amacım bu içeri girdiğim andan itibaren. En az hareketle oradan nasıl çıkabileceğimi düşünüyorum. Bazen arkadaşlarım beni zorluyor dün akşam olduğu gibi ve ben topallayacak kadar zarar veriyorum kendime.
Bazen insan yalnız olmak istemiyor, kalbi acıyor. Bazen yanınızda birilerinin olması bacağınızı ve omzunuzu fena halde acıtıyor. Hangimiz daha kötü durumdayız?

17 yorum:

Aslısın dedi ki...

sen iyisin bence. düzenli gittikten sonra kendini sakatlayacak hale gelmenin ne alemi var? ayrıca psikolojik açıdan da sen bana daha iyi geldin :)

seyyarat dedi ki...

Aslı düzenli olarak gidip on dakika yürüyüp on dakika da o aletleri kullanıyorum. En hafif ayarda ama. Sence işe yarar mı?

Adsız dedi ki...

yorma tabi kendini gerek yok böyle şeylere. güzelmiş yalnız rahat olmaları :)

Aslısın dedi ki...

Hiç yoktan iyidir diyelim ama benim bildiğim yürüyüş, vs gibi kardiyo aletleri için en az 15 dakika yapmalısınız derler. Sen en iyisi onu 15 dakikaya çıkar sonrası aynı kalsın.
Zamanla kondisyonun artacak, daha fazlasını yapmak istersen de yaparsın.

seyyarat dedi ki...

İşte sonra ertesi gün kendime gelemiyorum. Spor bana göre değil. Ben yan gelip yatma taraftarıyım.

Zehra B. dedi ki...

uzun sureden sonra Adsiz yorum gordum, neler oluyor Seyyarat :)

Aslısın dedi ki...

Evet aynen, o yüzden başlıyorum iki gün sonra bırakıyorum.

Sen hazır disipline girmişsin o nedenle zorlama dedim. Belki alışırsın, belli mi olur :)

seyyarat dedi ki...

Zaracım o Adsız arada gelip yokluyor sağolsun. :)

Aslı benim düzenli dediğim bir süre haftada bir bir ara haftada iki sonra iki hafta ara. Hep bunu takip ediyorum. Tombalakım. :(

Unknown dedi ki...

Bayiliyorum senin gozlemlerine:

Bütün gün havuç ve kereviz sapı ile beslenip bolca kafein alan kadınlar

seyyarat dedi ki...

Aslında soyunma odası gözlemlerimi de daha ayrıntılı anlatmak isterdim ama yüreğim dayanmadı. :)

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Spor, başlangıçta yorucu olur ama alışınca da bağımlık yapar.
Selamlar

sarya dedi ki...

Nolcak bizim bu tombalak hallerimiz seyyarat :)

seyyarat dedi ki...

Kağıttan gemiler, teknik olarak 13 aydır gidiyorum spora ama hep aralıklı olduğu için her seferinde yeniden başlıyormuş gibi bir heyecan duyuyorum. :)

Sarya, kendimi böyle kabullenmek istiyorum ben. Şikayetçi olunca ya gece yarısına kadar aç durup sonra yiyorum ya da böyle sakatlanıyorum.

Ebru dedi ki...

Hayatım kilo vermeye uğraşan kadınlara imrenmekle geçti:)Eskiden üzülürdüm kilo sorunu yaşıyor olmama. 3 Mağaza var benim bedenime uygun kıyafet üreten. Onlardan da milletin dolabını doldurabildiği fiyata bir iki parça bişey alabiliyosun.
Hiç spor yapmadım. Okul yıllarında da hep raporluydum idarede karne yazdırırlardı:)) Eşofmanları giyinip bahçede koşmalarını camdan izlerdim:(
kereviz sapı havuç:)
Her gün 1 tane kereviz yiyen biri olarak hoşlandım benzetmenden ama benim nedenim başka.

seyyarat dedi ki...

Ebru ben de hep senin gibi kilo alamayanlara özenmişimdir. Özgürce yiyebilmek nasıl güzel olmalıdır. Tamam her gün kereviz yiyorsan o kadar özgür olmayabilirsin. :)

Ebru dedi ki...

Ben keyif alarak yiyorum. Zaten koca da etyemez. Kerevizin tadı çok baştan çıkarıcı:) Meze gibi yapınca harika oluyor.

seyyarat dedi ki...

Tamam Ebru sen yiyebilirsin kereviz, seni saymıyoruz. :)