2 Nisan 2010 Cuma

Nivart abla

Nivart İstanbullu bir Ermeni. Emekli hemşire, yetmiş yaşlarında, en fazla elli beş görünüyor. Dünyanın en şirin ve sıcak insanlarından biri sanırım. Hastane hastane dolaşıp Türk hastalar için tercümanlık yapıyormuş. Sadece tercümanlık değildi benim gördüğüm bir de yarenlik yapıyor. Dün üç saat uzaklıkta bir hastaneye gitmiş yine bir Türk hasta için.

Ben onu yine üç doktorun bulup da kendi isimlerini koydukları WPW sendromlu on bir yaşında bir kızın hastane odasında tanıdım. Linkte söylenenin aksine Türkiye'de tedavi edilemeyen, ameliyatı ve ameliyat sonrası bakımı yapılamayan bu büyümüş de küçülmüş kızın odasına o henüz gelmeden adını duyduk. Hastanın annesinin Nebahat abla diye kendisinden hayranlıkla bahsetmesinin ardından adının Nivart olduğunu öğrendik. Nivart abla ile geçirdiğimiz süre boyunca ve sonrasında en çok istediğim şey kalbinin yumuşamasını, gözlerindeki nefretin biraz olsun azalmasını istediğim insanların onu tanıması oldu. Onun gösterdiği sevgiyi, içtenliği, emeklerini gördükten sonra kayıtsız kalamazlardı herhalde. 

Nivart yetmiş yaşında. Olsa olsa elli beş der gören. Altı yıldır gidemiyormuş İstanbul'a. Bağlasalar durmazmış bu yaz. Çok özlemiş memleketini. 

3 yorum:

aglea dedi ki...

güzelim nivart abla.

KASIM dedi ki...

Bende tanirim Nivart ablayi.Cok seker bir insandir kendisi..:)

seyyarat dedi ki...

Tanıyalım, tanıtalım.