21 Şubat 2010 Pazar

Hediye Nedir?

Hediye bazen bir insana almak zorunda olduğumuzdur. Zamanla, durumla ilgili bir zorunluluktur. Ne alacağımızı bilemeyiz. O ne sever bilmeyiz, çok da umursamayabiliriz. Sadece hediye almamız ve bu yükümlülükten kurtulmamız gerekir. En önemli kriter uygun fiyat aralığıdır. Mutlu olmayız da rahatlarız bu hediyeden sonra.

Hediye bazen bir insana almayı çok isteyerek aldığımız şeydir. Görünce onda bundan olmalı deriz. Üstelik be n almalıyım öyle olmalı deriz. Alırız, veririz, mutlu oluruz, mutlu ederiz.

Hediye bazen içimizde ona bir hediye almalıyım ama ne coşkusu sonrası verilen karardır. En çok neyi sever bilmek lazımdır, neye ihtiyacı vardır öğrenmek lazımdır. Sanırım bizi hep hatırlasın, gözüne gözüne sokalım isteriz ondandır bu çabalar. Alırız, almakla bile içimiz içimize sığmaz. Veririz, dünya güzelleşir, belki.

Bir de hediye yerine başka kelimeler kullanıp almanın ve vermenin öne çıkarılması vardır. Yoo hayır, armağan kelimesini kast etmiyorum. Onu da kullanmayalım tabi ama en azından can acıtmaz, hassas yerlere dokunmaz.

Örnekle açıklamak gerekirse, geçen gün bir hediye aldım. Arkadaşım içinden geldiği için benim kullanabileceğimi seveceğimi düşünüğü için almış aldığı hediyeyi. En güzeli bu.

Hiç yorum yok: