31 Ocak 2010 Pazar

Öğreniyorum

Bilmiyorum ki kaç defadır aynı şeyleri öğreniyorum, kaç defadır ilk kez fark edercesine şaşırıyorum. Çok defa daha aynı tepkileri vereceğimi adım gibi değil de bir adı bilir gibi biliyorum.

Bu akşam bir kez daha öğrendiklerim arasında sözün gücü var. Söz o kadar güçlü imiş ki gaybın anahtarlarının şairlere verilmesine şaşmamak gerekirmiş.
Kalpler hakikaten evrilip çevrilirmiş ve onlara söz ile hükmedilebilirmiş. Kalbin sahibinin de izniyle söz kalbi en çok delip geçebilen imiş.

Birilerinin iyi arkadaşımız yahut dostumuz olması için ne gerektiğini hiçbir zaman bilemeyiz. Her biri için birer liste yapsam en fazla üçer maddenin aynı olacağından endişeliyim. Hep aynı olan madde ise sevgim. Tekrar öğrendim ki onların da bizi sevmesi ise en güzeli. Kelimelerden en azade şekliyle gösterileni ise en makbulü.

Bir şey daha öğrenmiştim. Unutmuşum.

5 yorum:

Pabuc dedi ki...

Ya içindekini cümlelere dökemeyenler ; ya içinde olmayanları sözlerle süsleyerek aktaranlar...????

seyyarat dedi ki...

Sevgili Pabuç,

İçimizdekiler sanırım en çok içimizdeyken güzel duruyorlar.

Jude dedi ki...

sevgili seyyarat, bu söylediklerin üzerine düşünüyordum da.. sanırım haklısın. içimizdekilerin en çok içimizdeyken güzel oluşu konusunda özellikle.
sanırım bu insan oluşlarımızla, unutmak yada silmek istediğimiz şeyleri silerek, daha binlerce kez aynı şeyleri öğrenmek yıldırmayacak bizi.. unutmaya ve silmeye muhtaç oldukça.. bu döngü de devam eder böyle. ve susmak kalır sonrasında.

halbuki haykırmak en güzelidir bazen. kelimelerin etkisi de yadsınamayacak kadar büyük.. ki onlar, en çok yaralayanlar.


-yorumu okudum da yeniden, nedemeyeçalıştığımıbendeanlayamadım, aklım karışık sanırım şu ara, ksra bakma (:

seyyarat dedi ki...

Melody, ben buna cevap yazmıştım da nereye kaybolmuş acaba?

Ben anladım seni diyecektim.

Adsız dedi ki...

tekrar 180 kere de olsa iyi miydi neydi?