8 Ocak 2010 Cuma

Bayan sözler

Arkadaşımız Y.nin ballandıra ballandıra anlattığı bir hocası var. Pek sevgili hocası erkek cenahını toplayıp nasihat ediyormuş. Aman diyormuş okumuş etmiş kadınlarla evlenmeyin. Ne gerek var... Siz dışarıda konuşursunuz. Çalıştığınız yerde, arkadaşlarınızla o ihtiyacınızı karşılarsınız zaten. Kadından bekleyeceğiniz şey ise yemek yapması, çocuklara bakması, sizin çamaşırınızı yıkayıp ütünüzü yapması. Böylece mutlu, huzurlu bir hayatınız olur.
Bana daha evvel anlattığında hatırlamıyorum ne tepki verdiğimi ama geçenlerde tekrar ettiğinde canım arkadaşım H. "Evet, var öyle öküzler" demiş. Y. ve diğer bütün erkekler birbirlerine bakmışlar "Hmm öküz demek" diyerek.

Her fırsatta bunu hevesle anlatan Y.nin iç sesini bir hocasıymışcasına bize sunduğuna kanaat getirdik nihayetinde. Her erkeğin söylemeye korktuğu bu gibi düşünceleri için bir hayali kahraman bulması gerekli bence. Başka türlü rahatça at koşturamayabilirler her yerde.

Bu hayali kahramanlar aslında kadınlara çok değer vermelidir. O kadar değer vermelidir ki kadın konuşarak yorulmamalıdır. Evinden dışarıda hırpalanmamalıdır.  Bu hayali kahramanlar ayrıca "bayan" diye hitap etmelidir kadınlara. Bu da yine kadınlara verdikleri değer sebebiyledir. Kadın o kadar değerlidir ki kadın olamaz en fazla bayan olabilir. Değersiz olanlarına kadın ve hatta bazen karı derler sevgili kahramanlarımız.

Bunları söylerken sanırım belirtmeliyim ki ben feminist değilim. Uyursam eğer nedenlerini de yazabilirim.

1 yorum:

hafif abi dedi ki...

Sevgili Seyyarat, siz hiç Deren "bayan çayı"nı içtiniz mi? Vallahi billahi öyle yazıyor üstünde!