19 Kasım 2009 Perşembe

Burada neler oluyor

Burada bazen hiçbir şey olmuyor gibi geliyor. Ne kötü! Neler oluyor halbuki...

Dün yolda minik köpeğini seven altı kıza mutlulukla tek tek bakan bir erkek gördüm. Kızlar "ooohhh babyyyy" diye köpeği paylaşamazken boşta kalanlar dönüp onunla konuşuyor onun ise yüzündeki sırıtış yayıldıkça yayılıyordu. Üstüne birkaç dakika sonra şu reklamı seyrettim:



İnanmak üzereydim ki FF geldi aklıma ve artık popüler olanın kediler olduğunu düşündüm.


Dün akşam otobüs beklerken karşıdaki pastaneden şeffaf bir poşet içinde kalanlardan verilmiş olduğu belli olan iki bagel ve bir muffinle bir teyze otobüs bekliyordu benimle birlikte. İlerleyen saatlerde hep marketten tek bir yiyecek alırken gördüğüm, parça kumaşlardan yapılmış yaz kış giydiği elbisesiyle Vietnamlı olduğunu tahmin ettiğim teyzeyi bu kez de yolda gülümseyerek markete doğru yürürken gördüm. Karnımın tokluğundan, sıcak evime gidiyor olmaktan, yüzümdeki ifadeden utandım.


İlk kez kendime Türk kahvesi yaptım. Sadece kendime bir başkasıyla içmek için değil. Eminönü tarafında insanların önünde kuyruk oluşturduğu bir kahveciden (sanırım İhsan Efendi) aldığım kahve paketini açtım. Suyunu koyarken bir fincana razı olmadı gönlüm iki koydum sonra ev arkadaşım geldi. Bu işler böyle işte.


Geçenlerde birisi bana kırıldığım insanları (o kendisi için söylemişti) neden bu kadar umursuyorsun? Biri kırdı mı seni bırak git boş ver onu gibi şeyler söylemişti. Onu uygulamaya çalışıyorum. Hiç umudum olmasa da.



2 yorum:

Vincent_ dedi ki...

:) facede zannettim kendimi..like..beğendim..

seyyarat dedi ki...

Dur onlardan koyayım buraya senin için.