6 Ekim 2009 Salı

-meli, -malı


Hep gitmem gereken bir yer var. Neresi bazen bilmiyorum. Bildiğim zamanlarda kendime söz veriyorum, oturuyorum harita çıkarıyorum, olmuyor bir türlü gidemiyorum. Söylemem gereken sözler var. Dilimin ucunda oluyor bazen ama bir türlü söyleyemiyorum. Onları çoğu zaman biliyorum. Güzel sözler, kötü sözler. Hepsi söylenmesi gereken ama hiçbirini söyleyemiyorum. Sonra söyleyemediğim her güzel söz bir kötüye her kötü söz daha kötüye dönüşebiliyor. Hep aksine inanmışken söylemediğim her kötü sözün güzele dönüşeceğini sanırken sırf söylenmesi fena halde gerektiği için o söz ok oluyor, gelip beni vuruyor. 
Bulmam gereken insanlar var. Arıyorum. Çoğu zaman. Sonra yorulup bırakabiliyorum. Hayatıma girenler ya bir boşluğu dolduruyor, isabet olmuş diyorum, ya da fazla geliyor, olmuyor. Yanlış olmuş diyorum iade etmek istiyorum, nereye verilir geri bilmiyorum. Bir köşeye sessizce bırakıyorum.
Öğrenmem gerekenler var. En çok da hayata dair. Sanırım altın harflerle yazılmış -uzaktayım göremiyorum- kurallar var, onları bilmem gerekiyor. Olmuyormuş başka türlü. Öğreneyim diyorum, kalbim kabul etmiyor, vicdanım adımlarımı geri geri götürüyor, öğrenmen gereken başka şeyler var diyor. Elimde harita geldiğim yerden uzakta gideceğim yerden habersiz, sessizce bir köşede bekliyorum.  Nereden öğreneceğimi artık bilmiyorum.
Duymam gereken bir ses var biliyorum. Çok yalan dinlemekten tıkanmış olmalı ki kulaklarım duyamıyorum. 

2 yorum:

M Kayış dedi ki...

"Demiri nem, insanı gam öldürürmüş". Yazıdaki bu kadar karışık duygular,üzüntüler, pişmanlıklar hiç hayra alamet değil. Hiç bir şey senin kadar önemli değil ki kendini bu kadar üzüyorsun.

Demişler ya "mum gibi ol, mum gibi olma". Etrafına ışık ver, insanlara faydalı ol, onlara yardımcı ol. Ama bunları yaparkende kendini mum gibi yakıp bitirme, harap etme.
Allah Yar ve yardımcın olsun. Amin

Davudi dedi ki...

İnsan her ne kadar çuğunu yapamasa da oturup -meli,-malı haritayı çıkarmalı. kendini sorguya çekmek gibi bir şey ve bence iyi bir şey. İnsan eksiklerini daha iyi görüyor ama ümitsizliğe de kapılmamalı.