14 Eylül 2009 Pazartesi

I am more of a free spirit, she said

Belki de bu yazının başlığı , he said olmalıydı. Yahut Virginia, it was nice to talk to you but let me go da olabilirdi.
Eski okulumdan, hani benim tek Müslümanı olarak evanjelik arkadaşlarıma çok güzel yem olduğum, hocalarımın aman da ne diyecek diye ağzımın içine baktığı okulumdan (ki yenisi ne olacak henüz bilmiyoruz) bir arkadaşım Virginia. Okulda hatta okulun içindeyken bile okuldan birilerini eleştirebilen nadide insanlardan Virginia.
4 saat kadar United Methodist Church dedikodusu yaptık. İçimi rahatlatmalı mı daha mı acıtmalı bilmiyorum UMC genel öğretilerine uymayan, John Wesley de kimi, Augustine'i hiç hazzetmem diyen Hristiyan öğrencilerin de benimle benzer şeyler yaşamaları. Virginia sınıfta "Okay Jesus was great, but he was just a human being. The divine thing there was just the communication between God and him." demiş ve olan olmuş ona. Benim bu işten yakamı sıyırmamı sağlayan Hristiyan olmamdı diyor.
Daha evvel teslisle ilgili soru sorduğu için kafir ilan edilen, Tevratla ilgili bir derste "Kuran da bu peygamber için böyle demiş" dediği için "sen bir daha derste konuşmayacaksın" tehdidi alan Hristiyan arkadaşların varlığını bildiğim için Virginia sadece listemde bir madde oldu.
Alanımda en iyi dördüncü üniversite görünen (USNews e de kim inanırsa artık) bir okulda hayatımda yaşadığım en acı tecrübeleri edinmem bunları tecrübe olarak görebildiğim zamanlarda oh dedirtiyor, öğrendim tamam. Ama aldığım yaralara bakınca sadece yaptığım hatalı tercihleri görüyorum hayatımda.
Biz Virginia ile konuşurken bir adam gelip selam verip konuşmaya başladı. Nereli olduğunu sordu, New Orleans dedi Virginia. New Orleans ile başlayıp Obama ile devam eden konuşmada Virginia'nın son cümlesi "Since 9/11 was an inside job..." oldu. Pek sıcak kanlı amca da buna katılıp hayli saydıktan sonra "God's judgement will be coming on America soon" dedi.
Ben de Amerikalı olmadığım için çok şanslıymışım öyle dedi.

Hiç yorum yok: