9 Aralık 2010 Perşembe

Asker uğurlama

Arkadaşlar gelir, gider. Bazen aylar olur hepsini hayatınızdan uzak tutarsınız. Sebebiniz olabilir. Sebepsiz de olabilir. Sonra onları gördüğünüzde ne kadar özlediğinizi, onları ne çok sevdiğinizi fark edersiniz. Belki de hayatınızda zaten yerleri olmadığını. Hepsi oldu, hepsi oluyor.

Değişmeyen şeyler var. Bir erkeğe çiçek almanıza garson bile şaşırıyor. Verdiği tepkide sizi çok eğlendiren bir şey var, evet. Yine de hoşlanmıyorsunuz bundan. Arkadaşınız, asker olacağı için geriliyor. Bir şey yapamıyorsunuz çiçek vermekten başka. Bir de şaka gözlükleri. Biraz eğlensin istiyorsunuz.


Bir askere gerekli olan şeylerden birine, genelde "içlik" denilen giysiye, Amasya civarında "cafer" deniyor olması hâlâ çok komik.Arkadaşınızın, nereye gideceğini bilmeden thermal ne varsa alması da komik.

Asker ocağında hava atmak için sizden mektup istiyorsa arkadaşınız, sizden derken ne kadar arkadaşı olan kız varsa hepsinden istiyorsa, bu nedir?

2 yorum:

Elmoş dedi ki...

Stokholm'den Kars'ta askerlik yapan bir arkadaşıma sanki İsveçli, ateşli bir sarışın bombaymışım gibi İngiliççe kart atmıştım. "Aşkım, çok özledim. O geceler aklımdan çıkmıyor..." gibi şeyler. Acaba şimdi o kart nerede, ne yapıyor.

seyyarat dedi ki...

Ben, Sibel Can kartpostalı göndereceğim.