28 Eylül 2010 Salı

Kahveci


Hayatımın muhtemelen en karışık dönemindeyim. Ne yapacağıma, nerede olacağıma dair hiçbir fikrim yok. Yine de bir hayalim var: Kahveci açmak.

Annem hiç hoşlanmadı bu fikirden. O yüzden dikiş-nakış kursuna gitme fikrimden bahsetmedim bile. Abilerim destekliyorlar. Sadece manen desteklemeleri üzücü tabii.

Kahveci açma isteğimin başlıca sebebi güzel kahve yapan bir yer olmaması. Ben güzel kahve yapmakla kalmayacağım tabii. En önemli şeyi söylüyorum size: Su bedava olacak. Kahve bitti, keki yedim kuru kuru şimdi su içmem lazım; ama 250 ml su için de şimdi... gibi olmayacak. İstediğiniz kadar su içebileceksiniz. Üstelik fincanınızı alın elinize gelin. Bir tane daha istediğinizi söyleyin indirimli için kahvenizi. Kahve kartları ile beş kahvede bir bedava kahve alabilirsiniz. On kahvede bir fazladan kurabiye alabilirsiniz. Bu böyle artar ise bardak altlığı hatta en sevdiğiniz fincan artık sizin olabilir. Yeterince iyi bir müşteri olursanız "o koltukta kimse oturmasın şu saatlerde" bile diyebilirsiniz.

Kahveci dedim; ama çayımız da elbette olacak. Yine benim sevdiğim çeşit ve şekillerde tabii. Evet, kahveci çok güzel olacak. Yine de unutmamamız gereken bir şey var ki; orası en çok ben mutlu olayım diye olacak.

Çiftlere böyle eğlenceli fincanlar verebilirim. Benden asla aşağıdaki gibi bir şey beklemeyin.
Böyle hediyeler verebilirim.


Oynarsınız, eğlenirsiniz.










Sizi bu duruma düşmekten kurtarırım.











Çünkü

22 yorum:

A-H dedi ki...

guzel fikir :) umarim gerceklesir, bizde gelip guzel guzel kahvelerimizi iceriz ;)

Unknown dedi ki...

Nesli, benimde scientist`ler icin olan kupam var uzerinde bilumum formuller olan. Bizimde "Central Perk" gibi bir kafemiz olsa keske, bize ait koltuklari olan :)

alice in prague dedi ki...

bu çok güzel bi fikir ya ben destekliyorum seni bayiiliğini filan alabilirim.valla.

seyyarat dedi ki...

Kimyacılar için ayrı kupalarımız olabilir evet.

Bir sürü güzel kupa, bardak altlığı, çay için ayrı güzel fincanlar olacak. Kışın zaten herkese hem tadı güzel hem faydalı çaylardan bedava vereceğim. Hasta müşteri istemiyorum. :)

Ay çok heyecanlanıyorum düşününce ama parasız olmam çok üzücü.
Bu arada teşekkür ederim Alice.

sarya dedi ki...

Harika. nasıl heyecanlandım anlatamam. bana ne oluyorsa!
kahve fincanları biriktiyorum nereye gidersem gideyim gözüm farklı fincanlarda çay bardaklarında.
ortağın olabilirim. benimde param yok ama enerjim ve heyecanım yeter :)

Shere Khan dedi ki...

beni de müdavim yazınız.

seyyarat dedi ki...

Sarya, ben parasız sen parasız. Olur mu böyle ortaklık? Heyecan nereye kadar? Para bulmak lazım. :(

Shere Khan, yazdım bile. Sana indirim de var.

JoA dedi ki...

ben de gelcem:)

seyyarat dedi ki...

Yaşasın!

a. dedi ki...

Çok güzel bir kahveci buuu:)

Nerde açarsan gelmek isterim ki:)

Adsız dedi ki...

cool story sis

sinan dedi ki...

eğer gerçekten kendine inanıyorsan, ilk kahveci için gereken parayı hesapla, sonra gel burada deki şu kadar lazım potansiyel müşterilerin olarak 100 lira ön ödeme yapalım, eğer 100 müşteri bulursan 10 bin lira ile işi kuramasan bile ilk adımı atmış olursun. ikinci aydan itibaren önceden ödediğimiz kahvelerimizi içmeye başlarız.

seyyarat dedi ki...

Çok mühim bir karar aşamasında iken heyecanlanıyorum böyle şeylerle. Yapmayın.

seyyarat dedi ki...

Sinan, ben senin kim olduğunu bilmiyorum. Şimdi sen ümit verdin gittin. Ne olacak?

sinan dedi ki...

Seyyarat, ne için karar vermeye çalıştığın hakkında pek bi fikrim yok, umarım hakkında en hayırlısı olur.

hayal kırıklığını ümitsizliğe tercih eden biri olarak kimileri için fazla naif sayılabilecek bi öneride bulundum. asıl mesele şu; sen bu çalışmayı yapacak kadar motivasyona sahip değilsen zaten cebinde hazır paran olsa bile yapamazsın. sen bu iş için ne kadar paraya ihtiyacın olduğunu hesapladıktan sonra benim formül tutmasa bile tutacak başka formüller bulunabilir.

seyyarat dedi ki...

Sinan, gerekli ve yeterli motivasyona sahibim. Bunu biliyorum.

Karar vermem gereken konu da aslında 2011 Ağustos ile 2013 Ocak arasında burada mı Amerika'da mı olacağımla ilgili. Bu kadar basit olmasa da durum temelde bu. Haliyle bu kahveci açma hayalimi de etkiliyor.
Gerçi kahveci açma hayalim de bu durumu etkileyebilir.

sinan dedi ki...

sanırım eğitim için gitmeyi düşünüyorsun, ileride yapmayacağın işlerle ilgili 2 yıl eğitim almak bence akıl işi değil, hani hoşuna gittiği için seçmeli ders almak gibi bi şey değil bu. iki yıl sonra buraya döndüğünde gene benzer durumlar yaşayacağını düşünüyorsan bence gitme. kahveci olmasa bile burada ailenle kal derim ben. kalmak için cesarete ihtiyacın varsa; benim parlak fikrimi etrafındakilere anlat :P

seyyarat dedi ki...

Sinan, sanırım kısa süredir okuyorsun blogu. Oysa ben bütün bunalımlarımı yazıyorum burada. :)

Eğitim için gitmiştim. Bir sebepten geldim. Şimdi tekrar gidersem başka sıkıntılar var ama gitmezsem çok daha fazla şeyle uğraşmak zorunda kalacağım.

Kahveciyi de kalma kefesine eklemek istiyorum. Yalnız bu, benim garantici ve esnaf olacak olmamdan hoşlanmayan ailem için eksi puan demek. Senin bu parlak fikirlerin o açıdan işime yaramayacak yani. :(

sarya dedi ki...

Bugün hayatımda ilk kez sayısal loto oynadım. saat 10:00 gibi açıklanırmış. umarım sana güzel haberler veririm. ben bide üçüncü ortak olarak http://ekmekcikiz.blogspot.com/2010/09/su-muhallebisi.html alalım derim. henüz kendisiyle konuşmadım ama ikna ederiz gibime geliyor :))

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur

volkanix dedi ki...

verdiğim kupa duruyor mu yoksa kırıldı mı :)

seyyarat dedi ki...

En son mutfaktaydı, ama emin olamadım şimdi.