22 Mart 2010 Pazartesi

Bana ne oldu da böyle oldum?

Çocuğunun babası olacak kişinin gözleri sağlıklı olsun istiyordu. Böylece çocuğuna ona dedikleri gibi "dört göz" demezlerdi. Ekledi "Bir de şişko diyorlardı." diye. Sonra diğer arkadaşım dönüp inanabiliyor musun buna diye sordu. Tabi, dedim. Hep böyle olur.

Kendi çocukluğumu düşündüm sonra. İlk okulda idim. F. ve B. en çok hangisini sevdiğimi sorduğunda "Eeeh! Sevmiyorum hiçbirinizi." diyerek uzaklaşmıştım. Sonraki tenefüste sınıfın kızları tek tek gelip benim en iyi arkadaşım ol artık ne olur demeye başlamıştı. Çok üzülüyordum. Bu ne biçim hayat diyordum. Niye herkes benim kümemde olmak istiyor ben istemiyorum ki diyordum.

Sonra böyle değişiyor her şey tabi. Arkadaşımda olduğu kadar olmasa da. Şimdi ben çocuğuma ileride "Ben senin yaşındayken..." diye uzun uzun konuşmak istediğimde diyebilirim ki:

Ben senin yaşındayken çok popülerdim. Dansa davet oynarken hem bizim sınıfın hem yan sınıfın erkekleri gelirdi de ben gönlüm bir kişide olduğundan kabul etmezdim hiçbirini. Bazen ona da küser, onu da kabul etmezdim ama olsun yine gelirdi. Kızlar da hep benimle arkadaş olmak isterdi. Öğretmenler de hep benden bahsederdi. Sen böyle sümsük müsün nesin, kime çektin bilmem ki?

Yok yok demem.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hala öyle değil misin?