11 Şubat 2010 Perşembe

Kimseler Sormuyor

Bir oyun oynadığımı düşünüyorum. Bütün bunların zaten bir oyun olduğu hissi peşimi bırakmıyor fakat başkalarının rolleri ile ilgilenmiyorum. Ben kendi kendime bir oyun oynuyorum. Oyunun sonunda sanırım  kazanmak diye bir şey yok. En azından kimse bana bundan bahsetmedi. Gerçi diğerleri ne oynadığımı biliyor mu emin değilim. Kazanmak yoksa da kaybetmek var. Kaybetmek için beklememiz gereken bir son yok. Nerede kaybedersem orası son.
Oyundaki hedefim hayatımın bir kısmında olanları diğer kısmındaki insanlardan saklamak. Sonra bazen bir kısmını söylemek. Böylece ne yaptığımı bilememek.

Aslında bahsedeceğim şey bambaşka idi. Dün yine hastanede oyun oynuyormuş gibi davraranıyordum sıkıntıdan ölmemek için. Birden fark ettim ki doktorlar benim sınavlara hazırlanan doktor arkadaşlarımın sorduğu soruları bana sormuyorlar. Arkadaşlarım hazırlanırken her seferinde sözde hastaya ki bu çoğu zaman ben oluyordum "Are you sexually active with men, women, or both?" diye soruyorlardı başlarda bir yerde. Bana kimse sormadı. O kadar gereksiz soruyu her seferinde tekrar ediyorlar şunu kimse sormadı.
Bir de alkol ve sigarayı kimse sormuyor. Bugün ilk defa "I have to ask you about your history of abuse." dedi biri. Yüzüme bakıp anlıyor olabilirler fakat bu soruları sormak zorundalar bildiğim kadarıyla. Bu kadar mı eminler? Merak edenler için evet, dert ettiğim şey bu.

6 yorum:

Ebru dedi ki...

İlk ingilizce cümleni kısmen anlamakla birlikte 2.yi anlamadım:) lanet cehalet işte. hastane konularından müzdarip olan biri olarak (sıksık)doktorların sağlık çalışanlarının üzerinde çalıştıkları iskelet adam var ya veya kadavra gibi görmeleri çok fena. Bazen herkese üzülseler çıldırırlar diyorum bazen hislerine ne olmuş diyorum. Konudan hayli uzak,kopuk yorumumla da yorgun bedenimin isyanını sana aktarıyorum galiba affet. Duygusallaştım fena halde. ne zaman hastanelerde çok kalsam ölüme 1 adım yakın oğlumdan uzak hissediyorum ve korkuyorum:(

seyyarat dedi ki...

Sanırım hastane konusunda senin karşısında bir şey söyleyemem çok fazla. Burada çok daha farklı olması biraz rahat ettiriyor açıkçası. Bu adamlar zaten hep sahteler de sen buram ağrıyor dediğinde de zorunlu olarak "I'm sorry to hear that." diyorlar.
İkinci cümle de benim taciz edilip edilmediğimi vs sordular onunla ilgili.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Doktorlar soruyorlarsa gereksiz soru yoktur bence. Millete catacaksan bana cat!

m Kayış dedi ki...

Ne söyleyeyim bilmiyorum. Sabır, sabır zorlukları aşmanın anahtarı olduğunu söylüyor sevgili peygamberimiz.
sen güçlü kişiliğin ile bunlarıda aşarsın Allah'ın izni ile...

Zehra B. dedi ki...

o gereksiz sorular ne?

seyyarat dedi ki...

Şikayetlerini söyledikten sonra doktorlar böyle mi dedin bunu mu demek istedin doğru mu anladım diye defalarca soruyor. Ayakkabı numaramı mesela sormuşlardı bence bu çok gereksizdi.