25 Ekim 2009 Pazar

Sınır çizmek onu da yanlış çizmek

Yıllardır insanlarla iletişimimde en büyük problemim susmak olmuştur. Kızdıklarımı, kırıldıklarımı söylememek. Daha bugün bunu konuştuk, bunun aramızdaki iletişimi ne denli kötü etkilediğini konuştuk biriyle. Kendi kendime kırıldım darıldım kimsenin haberi olmadı. Ben sadece çekip gitmekle suçlandım her birinin ardından. Kimse aslında beni üzenin kendisi olduğunu ve benim sadece tepki gösterdiğimi bilmedi. Hepsi böyle değildir muhtemelen vakaların yanlış anlamalarım da olmuştur, ben de onları bilemedim.
Bu akşam ilk defa dolaptaki Schweppes Tonic Water'larıma ne olduğunu sordum. Bu benim için rahatsız olduğum bir konunun dışa vurumu olduğu için çok önemliydi ve önemli olan onların içilmesi değildi. Ben sadece dolapta olduğunu düşündüğüm bir hevesle gidip açtığım bulamadığım Schweppeslerim için üzülmüştüm. Hayal kırıklığı yaşamıştım. Belki yıllardır arayıp bulamadığım habersiz "ödünç" alınan bütün eşyalarımın yerine koydum  onları. Belki bütün hayal kırıklıklarımın. Bilmiyorum. Sanki bu ikincisi çok abartılı oldu. Diyelim ki defalarca arkadaşlarımın arkadaşlarının "ödünç" alıp gittiği şemsiyelerimin yerine koydum. Özlediğim okuyayayım diye rafa elimi uzatıp bulamadığım bir daha geri gelmeyen "ödünç" alınan kitaplarımın yerine koydum. Tatlı krizine girip açıp boş bulduğum Nutella kavanozlarının yerine koydum. Yorgun argın eve gelip yatağımda yatan birini bulup "Misafir geldi de..." lerin yerine koydum. Hep ben yağmurda kaldım, yeniden kitap aldım, aç kaldım, salonda yattım. Bu akşam onların hepsinin yerine o soruyu sordum. Kısa bir tereddüt anı "Biz içtik sanırım...Ama yerine koyacaktık. Yarın alsak olur mu?" cevabı. Ardından mutfağa gidip diğer ev arkadaşımıza "Seyyarat'ın Schweppeslerini içtik ya alsaydık keşke" deyişi.
Yıllardır bunu yapmayışımın bir sebebi varmış demek ki. Sonra bu vicdan azabı, "Allahım ben ne iğrenç bir insanım...İki şişe için bu sorulur mu?" Değildi ama işte değildi...O iki şişe değil benden "ödünç" alınan her şeydi.

7 yorum:

Eleştirel Günlük dedi ki...

Cok hos olmus, hem de cok hos. Hosun otesinde dogruyu da guzel soylemis. İki şişe için bu sorulur mu?"

Değildi ama işte değildi...O iki şişe değil benden "ödünç" alınan

Eleştirel Günlük dedi ki...

Bir daha sesli okudum. Cok iyi yapmissin demek icin yaziyorum. You should be proud of yourself!

seyyarat dedi ki...

Çok emin olamıyorum EG Söylediklerimden mi söylemediklerimden mi pişmanlıklarım... İkisinde de yanlış anlaşılıyorum.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Beterin beteri varmis...

Unknown dedi ki...

`Sustuklarin buyur icinde`.
Bundan oturu dogru yapmissin soylemekle.

seyyarat dedi ki...

EG ben o durumları ailemin yanında çok yaşadım çok normal bunlar :)
Begüncüm büyüyor büyüyor taşıyor bunlar.

Unknown dedi ki...

Bu yuzden icinde biriktirmeyeceksin, soyleyeceksin uygun bir uslupla.